Ένα μεγάλο κενό άφησε πίσω του, με το θάνατό του, ο μεγάλος τραγουδιστής και Σαρακατσιάνος Κώστας Νάκας.
Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής μας παράδοσης και μάλιστα ήταν ο πρώτος Σαρακατσιάνος που τραγούδησε επαγγελματικά το σαρακατσιάνικο τραγούδι...
Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, μετά από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο μεγαλύτερος σαρακατσιάνος τραγουδιστής, μια εμβληματική μορφή της σαρακατσάνικης παράδοσης, ένας αυθεντικός ερμηνευτής του σαρακατσάνικου τραγουδιού, ο Κώστας Νάκας.

Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής μας παράδοσης και μάλιστα, ήταν ο πρώτος Σαρακατσιάνος που τραγούδησε επαγγελματικά το σαρακατσιάνικο τραγούδι. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει τον θρήνο σε όλους τους απανταχού Σαρακατσαναίους. Ήταν πολύ αγαπητός, τόσο σαν καλλιτέχνης όσο και σαν άνθρωπος.

Γεννημένος στην Πλασιά Αγιάς τον Μάρτιο του 1945. Το 1971 έγραψε τον πρώτο δισκο 45 στροφών. Είχε κατέβει στην Αθήνα ένα χρόνο πριν και εργαζόταν σε ένα τυροπωλείο Το 1974 έκανε την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον Παναγιώτη Μυλωνά.

Το 1976 σταμάτησε από τη δουλειά του στο τυροπωλείο και συνέχισε σαν επαγγελματίας τραγουδιστής.

Ήταν παντρεμένος από το 1976 με τη Λουΐζα Κωστούλα και πατέρας 3 παιδιών.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.